Kurucuları aralarında vakfımızın da bulunduğu Erzincan Milli İrade Platformu olarak FETÖ'nün alçak darbesini lanetledik

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZIN KIYMETLİ MENSUPLARI, ÇOK DEĞERLİ ERZİNCANLI KARDEŞLERİM

Öncelikle Erzincan Milli İrade Platformu adına yapmış olduğumuz çağrımıza uyarak Erzincan'da faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum ve meslek kuruluşunu temsilen buraya toplandığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.
       Güzel ülkemiz Türkiye, ne yazık ki 15 Temmuz 2016 Cuma günü, tarihinde hiç görmediği büyük bir ihanete uğramıştır. Yıllardır bir yılan gibi halkımızın ve kurumlarımızın koynunda büyüyen Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerine sinsice sızmış mensupları, ülkemize karşı kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Gözü dönmüş FETÖ'cü alçaklar, Türkiye'nin savunması için kendilerine emanet edilen silahları meslektaşlarına, Emniyet Güçlerine ve darbeye direnen sivil vatandaşlarımıza çevirmiş, halkı tanklarla ezmiş, aşağılık bir katliam yapmıştır. Milli iradenin merkezi olan meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan, önlerinde engel olarak gördükleri herkesi gözlerini kırpmadan imha etmeyi plânlayan bu gözü dönmüş caniler, çok şükür ki hedeflerine ulaşamamıştır. Plânları tutmamış, çok yaklaşmalarına rağmen Türkiye'yi ele geçirememişlerdir. Aziz milletimizin ölümü pahasına direnişi, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın yekvücut karşı duruşu ve Allah'ın yardımıyla cuntacılar ve onların arkasındaki dış güçler hüsrana uğramıştır. Tüm Türkiye gibi, Erzincan halkı da bu kanlı darbe teşebbüsünün karşısında kahramanca durmuş, meydanları doldurmuş; iradesine, vatanına ve devletine sahip çıkmıştır. Sonunda milli irade ve Türkiye galip gelmiş, iç ve dış düşmanlarımız yenilmiştir. Halkın gücü, tankın gücünü mağlup etmiştir. Bize diz çöktürmek isteyenler, önümüzde diz çökmüştür.

Evet, devletine ve milletine değil, dış mihraklara ve Fethullah Gülen denen Pensilvanya hainine bağlı olan silahlı kuvvetlerin içindeki sinsi çete mağlup edilmiştir. Ancak iş bitmiş değildir. Şimdi başta Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve yargı olmak üzere, tüm bünyemizi habis bir ur gibi saran bu mikroptan kurtulma zamanıdır. Ülkemiz, akıllara durgunluk veren sinsi hırsızlık yöntemleriyle devletin kurumlarını ve imkânlarını ele geçiren bu çeteden mutlaka temizlenmelidir. Bu vatan hainlerinin eline, hiç bir suçu ve günahı olmayan insanlarımızın kanı bulaşmıştır. FETÖ artık, PKK'dan farksız eli kanlı bir terör örgütüdür.  Bu kanın ve ihanetin hesabı, en sert şekilde sorulmalıdır. Vatanı ve bu milleti uğruna gözünü kırpmadan can veren aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmamalıdır. Türkiye, bu habis urdan, bu binbir suratlı riyakâr alçaklardan kesin bir biçimde arındırılmalıdır. Bu yapılmadığı takdirde, gelecekte hiç ummadığımız bir zamanda çok daha vahim bir felakete maruz kalacağımız asla unutulmamalıdır. FETÖ mensubu veya bağlantısı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlar tam ve doğru olarak tespit edilmeli, tüm izleri silinmelidir. Bu fesat örgütünün cezası vakit geçirilmeden verilmeli, inlerine gömülmelidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde bizler  sivil toplum ve meslek kuruluşları olarak darbe teşebbüsünde can veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Göğsünü tanklara, kurşunlara siper eden asil güvenlik kuvvetlerimizi, kahraman halkımızı ve milli iradenin kalbi olan yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyoruz. Günlerdir Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda ve caddelerinde vatanına, devletine ve demokrasiye sahip çıkan, darbeye karşı duran Erzincan halkına selam olsun. Milletin iradesinin üzerinde irade yoktur. FETÖ'cü ihanet çetesine, içerideki ve dışarıdaki tüm destekçilerine binlerce kez lanet olsun! Allah Türk Milletini ve Türkiye'yi Korusun! Saygılar sunuyoruz.